Bilanțul deceselor Covid-19: Într-o singură zi au murit în România la fel de mulți bolnavi cât în tot restul țărilor UE

Bilanțul Covid-19 raportat marți de România este cel mai grav de la debutul pandemiei. Pe 19 octombrie 2021, în România au murit la fel de mulți bolnavi infectați cu coronavirus ca în toate celelalte țări ale Uniunii Europene la un loc.

România a raportat marți 574 de decese din cauza COVID. 561 dintre acestea au avut loc în ultimele 24 de ore, iar alte 13 sunt mai vechi decât acest interval, dar abia ieri au fost incluse în raport.

Prin comparație, toate celelalte 26 de state membre UE au raportat 571 de decese din cauza COVID la un loc. Datele sunt preluate de pe site-ul Worldometers, care la rândul lui agregă date de pe site-uri oficiale din țările respective.

Cele mai multe decese după România, dar la mare distanță, a raportat Bulgaria (124), care, alături de țara noastră, se află la coada clasamentului european în ceea ce privește vaccinarea.

Alte țări cu un număr mai important de decese sunt Polonia (64), Italia (53), Franța (49).

Sunt și țări care au raportat mai puțin de zece morți în 24 de ore – Cehia (8), Danemarca (2), Estonia (6) sau Slovenia (4).

Pentru ziua de miercuri autoritățile au anunțat 17.158 de noi cazuri de coronavirus. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, avertizează că încă nu am atins vâful valului patru.

Spitalele sunt în pragul colapsului din cauza numărului mare de pacienți COVID, iar secțiile ATI nu fac față bolnavilor în stare gravă. De asemenea, reamintim că în acest moment în România nu mai există niciun pat liber la terapie intensivă.

Situația de la noi din țară a alarmat și Organizația Mondială a Sănătății, care a trimis în România un reprezentant, pentru a evalua și oferi soluții pentru ieșirea din criza sanitară.

Președintele Klaus Iohannis a convocat miercuri, la ora 17:30, o ședință la Palatul Cotroceni, la care vor participa responsabilii guvernamentali, pentru a găsi soluții la criza COVID din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole