Bine de știut după Revelion: Cum scapi de mahmureală rapid și eficient

„Nu voi mai bea niciodată”, asta spun cu siguranță toți cei care își fac de cap, iar a doua zi se luptă cu dureri de cap îngrozitoare și cu stări de vomă continue. Probabil și astăzi sunt români care spun acest lucru, mai ales că este a doua zi după Revelion.

Totuși, există câteva remedii care te pot ajuta atunci când exagerezi cu alcoolul. În primul rând, dacă îți vine să vomiți, trebuie să o faci, nu să te abții. Este singura modalitate prin care organismul elimină toxinele.

Dacă nu poţi supravieţui fără un calmant, atunci alege aspirina sau ibuprofenul. Nu lua paracetamol deoarece îţi poate afecta ficatul dacă ai băut alcool!

Remedii pentru mahmureală

Pentru a reduce groaznica durere de cap, încearcă unul din remediile de mai jos. Cât despre decizia atât de curajoasă… ei bine, dacă mai bei totuşi vreodată, poţi face câteva lucruri pentru a limita impactul alcoolului asupra organismului tău, conform Csdi.ro.

Primul pas spre o ameliorare rapidă

Imediat ce te trezeşti, bea două pahare mari cu apă, pentru a contracara deshidratarea.

Bea şi un pahar mare cu suc de grepfrut, portocale sau roşii. Sucul de fructe conţine fructoză, care accelerează metabolizarea alcoolului.

Dacă eşti consumator de cafea, bea una sau două căni cât mai repede. Cofeina este un vasoconstrictor, adică micşorează diametrul vaselor de sânge cerebrale dilatate. Trebuie doar să nu exagerezi. Ca şi alcoolul, cofeina este un diuretic şi, dacă bei prea multă, te vei deshidrata şi mai tare.

Sfaturi pentru recuperare

Odată ce ai trecut peste senzaţia de greaţă, prepară-ţi un castron cu supă de pui. Acesta va înlocui cantităţile de sare şi potasiu pe care organismul le-a pierdut atunci când ai băut.

De asemenea, un milkshake de banane reprezintă o metodă foarte bună pentru a înlocui potasiul şi alte nutrimente pierdute în acea noapte de beţie. Amestecă ½ cană de lapte cu o banană şi două linguriţe de miere într-un blender. Banana este o sursă bună de potasiu iar mierea este bogată în fructoză.

Pune-te în mişcare!

Deşi instinctul îţi spune să stai în pat, o să te simţi mai bine dacă faci o plimbare scurtă sau ieşi la o alergare. Astfel, vei mări secreţia de endorfine, analgezicele naturale ale organismului. Consumul crescut de alcool reduce cantitatea de endorfine din organism.

Cum previi mahmureala

Bea încet! Organismul metabolizează alcoolul într-un ritm constant de aproximativ 30 ml pe oră. Dacă îi acorzi organismului ceva mai mult timp să îl metabolizeze, la creier va ajunge mai puţin alcool.

Alternează băuturile alcoolice cu apă minerală, suc de fruce şi alte băuturi fără alcool.

Evită şampania şi orice băuturi alcoolice carbogazoase (gin tonic şi rom cu cola, de exemplu). Acidul face ca alcoolul să ajungă în sânge mai rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...