Biserica Catolică modifică rugăciunea Tatăl Nostru. Teologii spun că noua variantă este „mai aproape de intențiile lui Isus”

Biserica Catolică a anunțat că începând de duminică, 29 noiembrie, va mofica rugăciunea Tatăl Nostru. Incantația ”Nu ne duce pe noi în ispită” va fi înlocuită cu ”Nu ne abandona în ispită”.

Potrivit teologilor catolici, versiunea ”Nu ne abandona în ispită” este mai aproape de intențiile lui Isus și de aceea s-a luat această decizie.

„Liturghierul cu noua versiune a rugăciunii Tatăl Nostru, stabilită de Conferința Episcopală Italiană, va fi publicat cu câteva zile înainte de Paști”, a explicat arhiepiscopul Bruno Forte, al arhidiecezei de Chieti, potrivit VaticanNews.

Teologul spune că decizia a fost luată deoarece noua traducere este mai apropiată de intențiile lui Isus, atunci când ne-a lăsat Tatăl Nostru.

„Din fidelitate față de intențiile exprimate de rugăciunea lui Isus și față de originalul grec. În realitate, textul grecesc folosește un verb care înseamnă literalmente ‘a ne duce, a ne conduce’. Traducerea latină ”inducere” putea să facă referință la omologul grecesc”, a explicat arhiepiscopul Bruno Forte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...