Bivolaru primește și achitare, și daune financiare

Publicat: 13 mai 2024, 14:31, de Magda Marincovici, în Justitie , ? cititori
Bivolaru primește și achitare, și daune financiare

Gregorian Bivolaru a obținut, definitiv, daune financiare de la statul român, deoarece procesul în care a fost implicat a durat 17 ani și ”i-a afectat grav modul de viață”.  

În final, Bivolaru a fost achitat pentru unele acuzații, iar pentru alte fapte a intervenit prescripția.

Fostul lider spiritual și „guru” al organizației și școlii de yoga MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut), Gregorian Bivolaru, a obținut, definitiv, daune financiare din partea statului român pentru dosarul penal în care a fost cercetat și judecat timp de 17 ani.

Procesul, desfășurat o perioadă îndelungată, s-a încheiat cu achitarea lui Bivolaru pentru unele acuzații, în timp ce pentru altele a intervenit prescripția.

Curtea de Apel Alba Iulia a redus daunele morale acordate inițial de Tribunalul Sibiu, de la suma inițială de 50.000 de euro la doar 5.000 de euro. Magistrații au luat în considerare durata îndelungată a procesului, care „i-a afectat grav modul de viață”, dar au considerat că valoarea prejudiciului stabilită de instanța de fond este exagerată.

În acest dosar, Bivolaru a fost acuzat de infracțiuni precum trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat.

Alte acuzații au inclus constituirea unei organizații cu caracter fascist, rasist ori xenofob, trecerea ilegală a frontierei unui stat străin și negarea Holocaustului.