Bloomberg: „Debordând de vaccinuri anti-Covid, România se confruntă cu probleme”

Sub titlul ”Debordând de vaccinuri anti-Covid, România se confruntă cu probleme de depozitare”, Bloomberg scrie despre eforturile autorităților de a ”găsi spații de depozitare pentru milioane de doze de vaccin anti-Covid pe care nu le-a folosit, deși este programată sosirea de noi doze în acest an”.

Pe măsură ce pandemia se reduce în intensitate și multe țări ridică restricțiile, cererea de vaccinuri scade”, explică Bloomberg, relatând că ”România a discutat problema cu Comisia Europeană, potrivit ministrului Rafila”.

Bloomberg își încheie articolul cu declarațiile ministrului român al sănătății

Agenția de știri economice mai notează că Polonia a refuzat, săptămâna aceasta, să plătească pentru doze suplimentare, după încercările eșuate de a-și renegocia contractul de aprovizionare cu brațul executiv al UE și cu producătorii de medicamente.

Amintind că România se situează mult sub media mondială, cu doar 42% din populație vaccinată împotriva Covid-19, Bloomberg își încheie articolul cu declarațiile ministrului român al sănătății, Alexandru Rafila: „Este păcat să distrugem acest simbol al prevenției”, dar „nu putem ignora faptul că statul trebuie să plătească sume mari de bani pentru asta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole