Bode: Structurile MAI au cheltuit 312 milioane de lei pentru serviciile acordate refugiaţilor din Ucraina

Statul român, prin Ministerul Afacerilor Interne, a cheltuit, de la începutul războiului din Ucraina, 312 milioane de lei pentru serviciile acordate refugiaţilor, a declarat, miercuri, la Suceava, ministrul Lucian Bode.

Potrivit acestuia, cea mai mare parte din suma utilizată de MAI pentru gestionarea situaţiei de la frontieră provine din Fondul de rezervă bugetară.

„Aş vrea să îmi permiteţi să vă dau câteva cifre, ca să vedeţi dimensiunea efortului pe care statul român îl realizează. Aşadar, în perioada 24 februarie, de la debutul conflictului absurd din Ucraina, până astăzi, structurile MAI au efectuat cheltuieli de 312 milioane de lei. Sumele primite în bugetul MAI din Fondul de rezervă bugetară au fost de 270 de milioane de lei, iar în intervalul aprilie-august au fost utilizate fonduri de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în valoare de 164 milioane de lei”, a afirmat Bode.

El a subliniat că, în urma decontării de către Uniunea Europeană, a unei sume de 39,1 milioane de lei reprezentând contravaloarea cheltuielilor pentru cazarea şi masa refugiaţilor, există banii necesari pentru acoperirea cheltuielilor pe care le fac atât persoanele juridice, cât şi persoanele fizice pentru refugiaţii din Ucraina.

Ministrul de Interne l-a însoţit pe premierul Nicolae Ciucă în deplasarea sa din judeţul Suceava, unde a vizitat Centrul Medical de Radioterapie din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din municipiul reşedinţă de judeţ, a asistat la semnarea unor contracte cu finanţare guvernamentală şi a avut o întrevedere cu liderii liberali din judeţele Moldovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...