Bogdan Drăgoi blochează încercările Statului Român de a-și păstra activele

Încercările de salvare a companiei Lido SA, aflată în insolvență, se lovesc de obstacole ridicate cu ajutorul legii de Bogdan Drăgoi, președintele SIF Banat-Crișana, care a reușit să împiedice numirea noului administrator desemnat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Bogdan Drăgoi pare hotărât să sustragă din portofoliul statului român compania Lido SA, care a fost împinsă către insolvență, deși conform rapoartelor este solvabilă și valorează peste 21 milioane de lei. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului deține în prezent peste 42% din companie, dar s-a trezit cu mâinile legate în încercarea de a salva Lido SA de la dizolvare.

Drăgoi controlează procesul de insolvență al Lido în proporție de peste 88% prin compania pe care o controlează – SIF 1 IMGB și pune bețe în roate ministrului Constantin Cadariu în încercarea de a salva Lido SA.

Administrator special

După aproape 10 luni, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a reușit să numească un administrator special, care pare că își dorește cu adevărat să salveze compania Lido SA de la dizolvare. Totuși, lucrurile par să se complice și nu va fi o luptă ușoară pentru noul administrator al Lido, recent desemnat, doamna Mina Camelia Andreea.

„În cadrul ședinței din data de 31.10.2022, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Lido S.A. a hotărât desemnarea unui administrator special care să reprezinte interesele acționarilor în cadrul procedurii insolvenței societății debitoare, să exercite toate atribuțiile astfel cum sunt expres prevăzute în Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.

Citește mai departe pe România Liberă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...