Boicot împotriva firmelor austriece, de la mari afaceriști, echipe de fotbal și oameni simpli

Votul negativ pentru aderarea României la Schengen a stârnit reacții în rândul marilor afaceriști, echipelor de fotbal, dar și a oamenilor simpli, care au luat atitudine și au ales să boicoteze firmele austriece. În timp ce cunoscutul actor, Mugur Mihăescu a comentat în stilul caracteristic, echipa de fotbal CS Universitatea Craiova a ales să renunțe de tot la firmele austrice.

Una dintre cele mai virale reacții a fost cea a actorului Mugur Mihăescu, care a postat un clip pe facebook, prin care îi îndeamnă pe români să boicoteze Austria.

Ce mesaj viral a avut Mugur Mihăescu

„M-am oprit aici, lângă Schengen, la vamă. Vă mulțumesc, dragi parteneri serioși că ați fost din nou alături de noi! O să alimentăm aici, la dvs., ca de fiecare dată. O să mergem la ski la dvs., la clinicile dvs., o să mergem să cumpărăm de la dvs., o să ne ținem banii în Raiffeisen, în BCR și în toate business-urile dvs.

Dacă nici acum nu vă treziți, fraților, să le arătăm că umilința are un capăt pentru noi, înseamnă că ne merităm soarta. Și apropo, mergem și la Ambasada de la Statele Unite, să cerem Visa Waiver, că suntem partenerii lor cei mai buni. Să stăm la coadă, la vize! Așa, fraților, umiliți-ne! Umiliți-ne, umiliți-ne, că suntem partenerii voștri serioși, fir-ați-ai dracu’ toți să fiți!”, a transmis Mugur Mihăescu următorilor săi.

În doar câtevea ore mesajul său a strâns mii de reacții și de comentarii.

”Bine spus, domnul Mugur Mihăescu! Acum AFARĂ din România toate produsele și firmele “made in AUSTRIA”. Trebuie să dam o lecție puternică acestui “domn” Cancelar.”

”Mugur Mihăescu, am renunțat nu mai merg la schiat, mai bine stau lângă oile mele că sunt mai unite!!”

“Oile” să fie unite au nevoie de un păstor ca să nu zic cioban că nu intenționez să jignesc (un lider)…

Cum noi nu am avut un lider adevărat, o echipă sau ceva în care să credem ne-am adaptat și ne-am sălbăticit.Nu prea înțelegem conștiința colectivă.. fiecare dintre noi trage în funcție de posibilități pentru el și familia lui.Distrugerea României a fost programată atent de mult timp și din stagiul în care ne aflăm e nevoie de vreo minune să ne mai trezim “din somnul cel de moarte”.

Acestea sunt doar câteva dintre comentariile internauților.

CS Universitatea Craiova se alătură boicotului

Reacții au apărut și din rândul echipelor de fotbal. CS Universitatea Craiova a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total. Astfel, clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto nu se va mai realiza în stațiile OMV-Petrom.

„În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spațiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total.

Începând din această lună, clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMV-Petrom. Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similare.

Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtașe la politica absurdă și discriminatorie la adresa românilor și a României, promovată de statul austriac în aceste zile. Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituțional pentru a nu mai acționa după dictonul: „Capul plecat, sabia nu-l taie!“, a transmis echipa de fotbal.

Fostul iubit al Biancăi Drăgușanu, Alex Bodi, reacționează și el

Într-un mesaj transmis pe facebook, Alex Bodi se arată dezămăgit de votul Austriei și îi îndeamnă pe români să boicoteze firmele din Austria.

”Ați văzut???Nu suntem compatibili cu austriecii dacă nu mai suntem sclavii lor!Așa că, proști suntem dacă le mai acceptăm ceva, mai ales la noi în țara!!Acum tre’ să demonstrăm că suntem patrioți mai mult ca niciodată, nu când se întâmpla anumite necazuri în alte țări!!Când le vindeam lemne ieftine și alimentam de la benzinăriile lor eram buni, nu? Ia să ne vedem de ale noastre dacă tot nu îndeplinim condițiile lor și să le lăsam OMV-urile, băncile austricece și tot, că sigur nu murim fără ele!!

Nimeni nu vrea să semene ura, dar când vezi că te umilesc în stilul ăsta, e timpul să reacționam și noi ca o țară independentă, nu ca niște slugi!!”, a scris Alex Bodi pe Facebook.

Nici de data aceasta, comentariile nu au întârziat să apară. Internauții din toate colțurile lumii au comentat și de această dată:

 ”Așa este, din păcate locuiesc în Austria… dar sunt mândră că sunt româncă, deoarece ei sunt foarte reci și rasiști. Urâtă nație… și au pretenții să le fim sclavi… pentru că noi acceptăm și ne-am vandut demult… trist 

”Culmea ironiei… am lucrat și eu mai mulți ani într-o bancă austriacă (aici în Romania) și nu pot spune decât că a fost o sclavie curată și o mare bătaie de joc de angajați”

Revolte și în rândul fermierilor

Unul dintre cei mai mari fermieri din Vestul țării, Dimitrie Muscă, care lucrează peste 7.500 hectare de teren agricol și deține o afacere integrată în industria agroalimentară, anunță că își închide cele două conturi ale societăților sale la BCR, în semn de protest față de decizia Austriei de a bloca aderarea României la spațiul Schengen.

”Astăzi închid două conturi bancare la BCR aparținând CAI Curtici și CAI Olari datorită votului acordat de Austria” a anunțat Dimitrie Muscă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...