Bombardamente intense în Zaporijjea și lupte corp la corp în Bakhmut

Regiunea Zaporijjea, în care se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, a fost intens bombardată de trupele rusești în noaptea de 25 spre 26 aprilie. În același timp, luptele din orașul Bakhmut continuă și s-a ajuns chiar la confruntări corp la corp.

Trupele rusești au lansat 67 de proiectile asupra comunităților teritoriale din regiunea Zaporijjea, fără ca vreo persoană să fie rănită. Au fost consemnate, în schimb, distrugeri.

„Noaptea zgomotoasă pentru regiunea Zaporijjea s-a încheiat. Inamicul a efectuat 67 de atacuri asupra a 19 comunități civile: a lansat 53 de bombardamente de artilerie, 6 atacuri MLRS, 7 atacuri UAV și 1 atac aerian.

Din fericire, oamenii nu au avut de suferit. Au fost înregistrate însă 37 de noi distrugeri ale imobilelor sau infrastructurii”, a transmis șeful Administrației Regionale Zaporijjea, Iuriy Malashko, pe Telegram.

Noroi și lupte intense în Bakhmut

Luptele corp la corp continuă în zona Bakhmut, iar rutele de aprovizionare pentru trupele ucrainene sunt greu accesibile din cauza noroiului, se arată într-o notă informativă a Ministerului britanic al Apărării.

Potrivit raportului, luptele acerbe continuă în districtele vestice ale orașului Bakhmut din regiunea Donețk.

Evenimentul cheie de săptămâna trecută a fost lupta de la periferia orașului, în special în apropierea satului Khromovo. Acolo, Ucraina încearcă să mențină controlul asupra rutei sale de aprovizionare – autostrada 0506.

Alte variante de aprovizionare pentru Bakhmut sunt îngreunate de noroi, arată raportul.

În timp ce orașul se află sub asediu de mai bine de 11 luni, apărarea ucraineană este acum integrată ca parte a unei zone defensive mult mai largi, care include orașul Chasiv Yar, spun oficialii serviciilor de informații britanice.

La mijlocul lunii aprilie, Ministerul britanic al Apărării a raportat că Rusia transferă forțe suplimentare pentru linia frontului din Bakhmut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...