Boris Johnson, criticat pentru că nu va sta în carantină, deși este contact COVID

Premierul britanic Boris Johnson şi ministrul de finanţe, Rishi Sunak, vor fi limitaţi să lucreze numai de la birourile lor şi supuşi testării zilnice pentru COVID-19, după ce au intrat în contact cu cineva testat pozitiv pentru coronavirus, relatează duminică Reuters.

Având în vedere că izolarea la domiciliu este protocol standard atunci când este identificat un contact Covid, Boris Johnson a fost criticat pentru că a anunțat că nu va face acest lucru toată perioada de 10 zile.

Ministrul sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

“Prim-ministrul şi cancelarul au fost contactaţi de NHS Test and Trace ca fiind contacte ale cuiva testat pozitiv pentru COVID”, potrivit unui comunicat emis de biroul lui Johnson din Downing Street duminică.

De obicei, oricine este identificat ca un contact de schema de urmărire ar fi obligat prin lege să se autoizoleze timp de 10 zile, transmite Agerpres.

Cu toate acestea, cei doi cei mai înalţi responsabili ai guvernului vor lua parte în schimb la un studiu pilot ce le permite să continue să lucreze din birourile lor şi să se autoizoleze numai când nu lucrează.

“Ei vor participa la (studiul) pilot de testare zilnică a contactelor pentru a le permite să lucreze în continuare din Downing Street”. “Ei vor conduce doar afacerile esenţiale guvernamentale în această perioadă”, potrivit comunicatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole