Boris Johnson, după ”Partygate’: ”Oamenii au dreptul să se aștepte la mai mult de la premierul lor”

Publicat: 20 apr. 2022, 10:45, de Viorela Pitulice, în Ultimă oră , ? cititori
Boris Johnson, după ''Partygate': ''Oamenii au dreptul să se aștepte la mai mult de la premierul lor”
boris johnson

Reuniunile organizate la sediul guvernului britanic în timpul crizei COVID s-au lăsat cu amenzi și chiar cu scuze din partea premierului Boris Johnson, care și-a recunoscut „greșeala”.

La o săptămână după ce a fost amendat de poliție, Boris Johnson spune că nu știa că petrecerea organizată în iunie 2020 organizată de ziua lui de naștere era ilegală, potrivit CNN.

După cum se știe, în Marea Britanie, a fost un scandal uriaș, iar mai multe voci au cerut demisia lui Johnson, după ce au apărut infomații despre petrecerile care au avut loc la sediul Guvernului, în timp ce britanicii erau obligați să stea în casă

 „Am plătit imediat amenda și le-am oferit britanicilor scuze și profit de această ocazie, pentru a repeta scuzele mele din toată inima. De îndată ce am primit înștiințarea, am recunoscut durerea și mânia pe care le-am provocay și am spus că oamenii au dreptul să se aștepte la mai mult de la premierul lor”, a spus Johnson, potrivit The Guardian.

„De asemenea, permiteți-mi să spun – nu ca atenuare sau scuză, ci pur și simplu pentru că explică declarațiile mele anterioare – că nu mi-a trecut prin minte, atunci sau ulterior, că o reuniune chiar înainte de o ședință crucială pe tema strategiei COVID, ar putea echivala cu o încălcare a regulilor. Repet: asta a fost greșeala mea și îmi cer scuze”, a adăugat premierul britanic.

Johnson ar putea primi și alte sancțiuni în săptămânile următoare, pentru că Poliția încă investighează diverse alte reuniuni organizate la sediul guvernului în timpul crizei COVID.

Liderul laburist Keir Starmer spune, însă, că declarația lui Johnson este „o glumă”, iar publicul „nu crede niciun cuvânt din ce a spus”.