Brașov: Parcul de 1 milion de euro abia inaugurat, în reparaţii!

Publicat: 05 mart. 2024, 08:27, de Vasile Bahrim, în Orașul meu , ? cititori
Brașov: Parcul de 1 milion de euro abia inaugurat, în reparaţii!

Noul parc deschis sâmbătă în municipiul Braşov, cunoscut sub numele „La Iepure”, amenajat recent cu peste 1 milion de euro, are nevoie de reparaţii, fapt recunoscut de Primărie, care dă asigurări că toate deficienţele vor fi imputate constructorului.

Subiectul a fost ridicat de subprefectul Lucian Pătraşcu (PSD). Acesta a criticat capacitatea conducerii Primăriei Braşov de a superviza recepţia proiectelor finanţate din fonduri publice şi a cerut ca cei responsabili „să răspundă”.

Reacţia subprefectului a venit după ce în mediul online au apărut imagini cu deficienţe la locurile de joacă pentru copii.

„După doar o zi de la deschidere se dezvăluie o realitate dezamăgitoare – calitatea îndoielnică a lucrărilor. Aleile, în loc să ofere o plimbare lină şi sigură, prezintă pe alocuri defecte evidente. Pavajul este sărit în câteva locuri, fapt ce pune în pericol vizitatorii. În plus, asfaltul pistei de pump truck a fost turnat direct pe nisip, lucru care va duce în foarte scurt timp la degradarea căii de rulare. O asemenea neglijenţă nu poate fi trecută cu vederea. (…) Se presupune că o astfel de investiţie, finanţată din bani europeni, să fie complet funcţională la momentul inaugurării. În cazul parcului, nu doar că s-au ignorat aspectele legate de siguranţă şi durabilitate, dar aproape că s-a şi ratat oportunitatea de a crea un spaţiu cu adevărat valoros pentru braşoveni”, a comentat Lucian Pătraşcu.

Conform Primăriei Braşov, pavajul ar fi fost distrus de şoferii care au intrat cu maşinile pe acesta.

Lucrările de amenajare au costat 7,4 milioane de lei fără TVA, finanţarea nerambursabilă reprezentând 98% din cheltuielile eligibile, şi au fost realizate de o asociere de firme braşovene: SC Energo Construcţii Civile şi Industriale SRL – lider de asociere şi SC T.H.I. Concept SRL – asociat, cu subcontractanţii SC Timişoreana SRL şi SC Real Automatic SRL.