Britanic arestat: A ameninţat cu moartea o deputată

Poliţia irlandeză a anunţat sâmbătă că a arestat un bărbat în vârstă de 41 de ani care, potrivit presei irlandeze, a ameninţat că va ucide o parlamentară britanică la câteva zile după uciderea deputatului conservator David Amess.

Poliţia din Douglas, o suburbie a oraşului Cork (sudul Irlandei), ‘‘a percheziţionat în această dimineaţă, sâmbătă 6 noiembrie 2021, o proprietate rezidenţială’‘, a declarat poliţia irlandeză pentru AFP. ”În timpul percheziţiei, au fost confiscate mai multe obiecte electronice, şi un bărbat de 41 de ani a fost arestat sub suspiciunea de ameninţare împotriva unei persoane în afara acestei jurisdicţii”, se arată în comunicat. Potrivit cotidianului The Irish Times, bărbatul este ”un cetăţean britanic” acuzat că ”a proferat ameninţări cu moartea împotriva unei parlamentare laburiste” din ţara sa de origine.
A sunat-o pe parlamentară şi a ameninţat-o că o va ucide

Poliţiştii irlandezi au fost alertaţi de poliţia britanică”, scrie The Irish Times. „Incidentul a avut loc după ce o persoană a sunat-o pe parlamentară şi a ameninţat-o că o va ucide pe 18 octombrie„, la trei zile după moartea lui David Amess. Acest deputat conservator de 69 de ani şi tată a cinci copii a fost înjunghiat mortal pe 15 octombrie, în timp ce se adresa alegătorilor săi într-o biserică metodistă din Leigh-on-Sea, la aproximativ 60 de kilometri est de Londra.

Moartea sa a şocat Marea Britanie, trezind din nou trauma asasinării deputatei laburiste Jo Cox în iunie 2016 de către un extremist de dreapta. Ali Harbi Ali, în vârstă de 25 de ani, a fost acuzat de uciderea lui David Amess, considerată de poliţie ca fiind un act terorist, şi va fi judecat în martie. Bărbatul arestat sâmbătă dimineaţa la Douglas geste în prezent reţinut pentru interogatoriu” la o secţie de poliţie din Cork, a precizat poliţia irlandeză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...