Bugetul de stat pe 2023 a fost adoptat de Parlament

Plenul Parlamentului a adoptat, miercuri, proiectul bugetului de stat pe 2023. S-au înregistrat 251 voturi ”pentru”, 115 ”împotrivă” şi trei abţineri. 

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat miercuri, după adoptarea în Parlament a proiectului bugetului de stat pe anul 2023, că acesta este unul realist şi echilibrat.

Vă mulţumesc pentru efortul pe care l-aţi făcut ca în această perioadă să reuşim să avem bugetul aprobat. Este pentru prima dată când în România avem aprobat bugetul înainte de jumătatea lunii decembrie. Vreau să vă spun că este un buget realist, echilibrat, care vizează susţinerea economiei şi protejarea populaţiei.

Vom continua să ne focalizăm atenţia pe tot ce poate să însemne susţinerea mediului de afaceri, investiţii, protejarea cetăţenilor, protejarea cetăţenilor vulnerabili. Vă doresc succes în continuare şi sărbători fericite tuturor„, a spus Ciucă. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat că este un buget echilibrat, adăugând că, după ce a fost rezolvată problema cu preţul la energie, rămâne lupta de anul viitor în privinţa inflaţiei.

Marcel Ciolacu a spus că, din acest moment, toate autorităţile locale pot să îşi prevadă investiţiile, începând cu 1 ianuarie.

Este un buget echilibrat. Din punctul nostru de vedere, după ce am rezolvat problema cu preţul la energie, rămâne această luptă pe care o vom avea anul viitor în ceea ce priveşte inflaţia. Mă bucur că am reuşit totuşi, cu un echilibru în Parlament, să trecem Legea bugetului în perioada asumată„, a afirmat liderul PSD.

1 COMENTARIU

  1. Viitorul guvern va trebui sa anuleze majorarile de taxe si impozite facute de ministerul de finante in plin razboi si criza energetica.Asta trebuie sa fie in programul de guvernare al unui partid responsabil.Au lovit in firmele mici si mijlocii si bineinteles in intreprinzatorii privati in special in cei mici.De ce nu-i angajati la stat pe cei care au fost nevoiti sa inchida si acum vor cauta drumul pribegiei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...