Bulgaria ia în calcul închiderea unor centre comerciale, din cauza creșterii cazurilor de COVID-19

După ce a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record zilnic – 160 de decese şi 9.996 de cazuri de COVID-19, autoritățile din Bulgaria iau în calcul închiderea unor centre comerciale neesențiale în anumite regiuni, pentru a evita creşterea numărului de contagieri, dar şi intrarea în colaps a sistemului sanitar, în condițiile în care ocuparea paturilor la terapie intensivă (ATI) în regiunile din nordul ţării se apropie de pragul de 80%, potrivit EFE.

Precedentul record zilnic de cazuri (7,062 noi) era înregistrat în urmă cu aproape o săptămână, însă, acum, vorbim de o majorare de 41%. În total, numărul morților se ridică la 32.247 persoane.

Bulgaria are în prezent cel mai mare indice de mortalitate asociat COVID-19 (de trei ori peste media europeană) din întreaga Uniune Europeană, potrivit portalului Our World in Data, în condițiile în care sunt vaccinate 4,02 milioane persoane.

Datele Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) arată că doar 28,3% dintre cetăţeni sunt vaccinaţi cu schema completă, Bulgaria situându-se pe ultimul loc în clasamentul imunizărilor din Uniunea Europeană.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole