Bulgaria ia în calcul să nu mai negocieze cu Gazprom

Bulgaria ia în calcul să nu mai negocieze un contract pentru livrarea gazelor cu gigantul energetic rus Gazprom. Decizia anunțată de vicepremierul Assen Vassilev vine în contextul războiului din Ucraina, conform Reuters.

Oficialul a spus că Bulgaria va căuta surse alternative de aprovizionare.

Guvernul României a purtat discuții decisive luna trecută cu liderii guvernelor din Bulgaria și Grecia pentru diversificarea surselor de gaze naturale din import, astfel încât aceste țări să nu mai fie dependente de gazul din Rusia.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat recent că nu se pune problema să nu avem resurse de gaze naturale în perioada următoare pentru că depozitele vor fi pline pentru iarna viitoare. De asemenea, România va căuta să își diversifice producătorii și sursele de aprovizionare cu gaze:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...