Bulgaria se află pe lista galbenă. Vor trebui românii să stea în carantină?

Bulgaria a intrat pe lista galbenă a României, iar măsurile se aplică începând cu duminica aceasta, de la orele 00:00. Turiştii români care revin în țară pot evita carantina dacă prezintă certificatul verde european, a anunţat vineri Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

„Foarte mulţi turişti români aleg litoralul bulgăresc în continuare. Carantina poate fi evitată prin prezentarea certificatului verde european.

De asemenea, copiii sub 6 ani împliniţi sunt exceptaţi de la prezentarea oricărui document, iar turiştii care revin în ţară fără niciun document pot ieşi din carantină după efectuarea unui test PCR în ţară şi prezentarea rezultatului negativ”, se arată în comunicat.

Românii trebuie să știe faptul că nu este obligatorie carantina, atât timp cât prezintă certificatul digital european.

Cât timp ţara vecină va fi doar pe lista galbenă, toţi turiştii români pot evita carantina. Esenţial este certificatul digital european”, susţin reprezentanţii agenţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...