Bulgarii vor să facă Micul Schengen împreună cu românii și să ”desființeze” granițele cu România

Chiar dacă bulgarii aveau oarecare îndoieli cu privire șansele țării lor de a intra în Schengen, votul negativ dat de Austria și Olanda a produs mare supărare la Sofia. Președintele Rumen Radev spune că securizarea frontierelor externe ale UE este imposibilă fără admiterea Bulgariei în spațiul Schengen, în timp ce oamenii de rând sunt de părere că Bulgaria este privită ca o țară de mâna a doua.

Acum, din moment ce accesul Bulgariei la Schengen a fost blocat, poate că ar trebui acordată mai multă atenție statelor din jur, de ce nu ar fi creată o uniune balcanică cu țările din Peninsula Balcanică sau poate o alianță împotriva ‘’prostiei Europei’’ între Bulgaria, România și Turcia, comentează bulgarii pe net.

Ziarul Fakti a lansat chiar un sondaj inedit. La întrebarea dacă ar trebui desființată granița dintre Bulgaria și România, după refuzul intrării în Schengen, 67% dintre respondeți sunt de acord cu o asemenea măsură, 22% o resping, 4% nu se pot decide, iar 8% dintre bulgari susțin că nu le pasă.

Să desființăm podul, cât timp ne vor mai ține ocupați cu gogoașa Schengen sau ipocriții europeni ne consideră o țară de mâna a două sunt doar câteva din comentariile celor care au participat la acest sondaj.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a anunţat joi, la Bruxelles, după reuniunea miniştrilor de interne din UE, că România şi Bulgaria nu au reuşit să obţină sprijinul unanim necesar pentru a adera la spaţiul de liberă circulaţie a persoanelor şi bunurilor.

Citește și Un bulgar cumpără teren cu miile de hectare în sudul țării, inclusiv de la patronul Universității Craiova

Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Teoretic, votul împotrivă al Olandei a venit ca urmare a faptului că România și Bulgaria sunt la pachet, ori Olanda era de acord cu intrarea României, dar împotriva intrării Bulgariei.  

Președintele Rumen Radev: Este extrem de ilogic

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, spune că este „total ilogic” ca Bulgaria şi România să rămână în afara spaţiului Schengen în mijlocul unei crize de securitate europeană, referindu-se la invazia Rusiei în Ucraina.

”Este extrem de ilogic, în condiţiile unei crize de securitate, economice şi sociale, să fie ţinute Bulgaria şi România în afara spaţiului Schengen”, a declarat Radev, după blocarea intrării în Schengen.

Citeste si Transportatorii bulgari cer eliminarea controalelor la frontiera dintre Bulgaria şi România

Supărarea bulgarilor este cu atât mai mare cu cât Olanda și Austria se numără printre cei mai mari investitori.  

„Comportamentul Olandei și Austriei în ceea ce privește primirea noastră în Schengen este ciudat. Dacă ei cred că nu există stat de drept în țara noastră, de ce este Olanda cel mai mare investitor din țara noastră?”, a afirmat ministrul Apărării, Dimitar Stoyanov.

Până la urmă bulgarii au o consolare: faptul că nici România nu a fost acceptată, pentru că singurătatea ar fi fost foarte mare, după cum susține profesorul Zdravko Popov, profesor universitar, diplomat și filozof.

„Am îndeplinit cerințele tehnice pentru intrarea în Schengen. Dar nu am îndeplinit cerințele pentru statul de drept. De aceea suntem la pachet cu România”, a mai declarat pentru Fakti economistul Evgeny Kanev.

Citeste si Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

16 COMENTARII

 1. Daca tot au fost acuzate Romania si Bulgaria ,ca nu au granitele securizate si migrantii trec ca prin,,branza,,ar fi cazul ca mijloacelelor de transport inmatriculate sau cu destinatia Austria,sa li se faca la trecerea frontierelor un control amanuntit ,pentru ca pe viitor sa nu mai fie motiv de respingere a admiterii in ,,celebrul spatiu,,

 2. Tara arde și baba se piaptănă.Niste slugi ordinare.Asta avem de mai bine de 30de ani încoace.Noi,poporul trebuie să luăm atitudine nu ei.Iar cine spune ca asta nu este o soluție nu are decât să stea capră în fața Austriei si olandei.

 3. […] Ziarul Fakti a lansat chiar un sondaj inedit. La întrebarea dacă ar trebui desființată granița dintre Bulgaria și România, după refuzul intrării în Schengen, 67% dintre respondeți sunt de acord cu o asemenea măsură, 22% o resping, 4% nu se pot decide, iar 8% dintre bulgari susțin că nu le pasă, scrie Puterea. […]

  • F bine ..cei 67% spun f bine..facem noi intre noi spatiul nostru si tot asa ar trebuii sa ne sprijinim reciproc avantajos in toate domeniile de activitate…si sa renuntam la acest spatiu iluzoriu , kiar si pt ei..cu spatiu si fara spatiu, noi tot in Europa suntem..si ar trebuii sa ne respecte, pt ca suntem poarta maritima de intrat in Europa .

 4. Ce bine ar fi fost sa nu fi existat atatea scopuri care sa motiveze controalele vamale în toată lumea, între toate țările din lume.
  Ar fi fost ideal.
  Dar, având în vedere că fenomenele infracțiunionale persista, că există foarte multe scopuri care sa motiveze aceste controale vamale, atunci ideal ar fi ca toate controalele vamale între toate țările din lume să fie eficiene, dar și rapide pentru a se putea evita cozile de la vami.
  Ideea este că această alianță sa fie o replică la Schengen.
  Ideal, în aceste condiții prezentate mai sus, ar fi că între toate țările din lume la trecerea dintre țări toate controalele de frontieră să fie rapide și eficiente pentru a se putea evita cozile.
  Dacă vorbim despre o replică la Schengen, atunci Alianța România + Bulgaria + Turcia + celorlalte state balcanice ar fi soluția.
  Peste Dunăre trebuie cât mai multe poduri între ce cele două țări pentru a se evita aglomerațiile și în felul acesta transportul sa se facă eficient pe cele mai scurte căi.

 5. La 1892 emigratia bulgara la Bucuresti (Bucurestiul era la acel moment centrul politic si cultural al viitoarei Bulgarii, ce pe atunci era inca doar provincia otomana „Rumelia”) a cerut audienta oficiala si i-a propus regelui Carol sa devina „Rege al rominilor si bulgarilor”. Daca ar fi acceptat, la 1908 Carol de Hohenzollern ar fi devenit „Rege al Rominiei si Bulgariei”, si n-ar mai fi existat in primul razboi mondial conflictul Regatului Rominiei cu Regatul Bulgariei, pe Dunare! Dar boul bratian (conducea PNL) s-a impotrivit ideii, si l-a fortat pe Carol sa respinga peopunerea. Fiindca, daca aparea si un partid politic bulgaresc in viata politica a Bucurestiului, PNL ar fi devenit minoritar si n-ar mai fi controlat situatia. Asa ca , datorita dorintei de putere PERSONALA a bratianului scamator politic, Bucurestiul a ratat ca azi sa conduca un teritoriu de la Suceava la granita cu Grecia, iar Macedonia de Nord ar fi fost azi o provincie condusa de pe Dimbovita, pentru ca „macedonenii” slavi vorbesc un dialect bulgaresc, de fapt. Azi ar fi fost un stat de 30 de milioane de locuitori MINIMUM, si putem presupune ca n-ar fi pierdut Basarabia (deci inca 4 milioane de locuitori adaugati la 30). Polonia are 40 de milioane si in consecinta e respectata in UE.

 6. De aceea Micul Schengen (vezi comentariile anterioare) va putea fi un model pentru toate țările din lume, Mica Alianță – Micul Schengen se va putea extinde treptat între toate țările tradiționale, treptat vor putea fi eliminate vizele dintre tarile componente ale alianței (Romania + Bulgaria + Turcia, etc.) in funcție de condițiile impuse de fiecare țară componentă, sau se va putea ajunge la vize cu taxe f.f. mici, înțelegeri, etc. , lucru așteptat de foarte mulți ani, ideal la care foarte multi ne gândim, către care tindem. Să trăim cu toții în armonie, pace, iubire, înțelegere cu toate țările, să colaborăm, să ne ajutăm cu toții!

 7. F bine ..cei 67% spun f bine..facem noi intre noi spatiul nostru si tot asa ar trebuii sa ne sprijinim reciproc avantajos in toate domeniile de activitate…si sa renuntam la acest spatiu iluzoriu , kiar si pt ei..cu spatiu si fara spatiu, noi tot in Europa suntem..si ar trebuii sa ne respecte, pt ca suntem poarta maritima de intrat in Europa .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...