Un bulgar cumpără teren cu miile de hectare în sudul țării, inclusiv de la patronul Universității Craiova

Publicat: 11 dec. 2022, 14:25, de Viorela Pitulice, în News , ? cititori
Un bulgar cumpără teren cu miile de hectare în sudul țării, inclusiv de la patronul Universității Craiova
agricultura

Un om de afaceri din Bulgaria ar deține la acest moment undeva la 10.000 de hectare de teren agricol în sudul României, după ce a cumpărat loturi de teren în mai multe județe, inclusiv de la patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru.

Ultima tranzacție are loc în aceste zile în Mehedinți, unde investitorul de peste Dunăre ar uma să preia 20% din acțiunile Hastro Șovarna, societate fondată de fermierul Cornel Stroescu.

‘’Este vorba de un pachet de 20% din acțiuni, pentru că nu mai puteam face față cheltuielilor, iar condiția este să realizeze investițiile pe care și le asumă. Nu ne retragem din agricultură, mai avem terenuri, ferma avicolă, investim 8 milioane euro în extindere”, a declarat pentru Puterea.ro Cornel Stroescu.

Hastro Șovarna administrează circa 2.000 hectare de teren agricol în județul Mehedinți, zonă unde seceta se face simțită aproape an de an, provocând pagube importante fermierilor cum a fost și cazul lui Cornel Stroescu. Cel mai probabil acesta se va concentra pe dezvoltarea fermei de păsări specializată în producția de ouă, mai ales că și cererea este mare, în prezent, în Europa.

Citește și Bulgarii vor să facă Micul Schengen împreună cu românii și să ”desființeze” granițele cu România

Stroescu nu a dorit să spună numele investitorului bulgar, dar a menționat faptul că acesta a mai cumpărat teren și de la patronul echipei de fotbal CS Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, dar și de la alți fermieri.

Mihai Rotaru a reușit să adune de-a lungul timpului circa 4.000 de hectare de teren agricol în județele Olt și Dolj, după cum chiar el a declarat recent. Potrivit informațiilor din presa locală, în această vară, Rotaru ar fi renunțat la afacerile din agricultură, vânzându-și terenurile.

Citeștește și Cine este contele austriac care deține mii de hectare de teren agricol și pădure în România