Bunuri de aproape un milion de lei confiscate de Poliția de Frontieră Giurgiu în minivacanță

Publicat: 25 ian. 2023, 13:45, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Bunuri de aproape un milion de lei confiscate de Poliția de Frontieră Giurgiu în minivacanță
Bunuri confiscate Giurgiu

Peste 6.000 de bunuri, a căror valoare este estimată la circa un milion de lei, au fost descoperite de polițiștii de frontieră de la Giurgiu în urma controalelor realizate în perioada 21-24 ianuarie.

Articole vestimentare, de marochinărie, parfumerie și încălțăminte, toate cu însemnele unor firme consacrate, ce prezentau suspiciuni de contrafacere au fost confiscate.

În perioada 20-24.01.2023, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au oprit pentru control, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe raza județului Giurgiu, mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, cantitatea totală de 4.012 de articole vestimentare, 435 articole de marochinărie, 1.663 de parfumuri și 197 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute și fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români și străini, cu vârste cuprinse între 20 și 61 de ani.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare totală estimată de 986.290 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet – anunță, într-un comunicat de presă, reprezentanții ITPF Giurgiu.