Burleanu, contestat după ce a câștigat al treilea mandat de președinte al FRF: „Problema e mult mai gravă”

Publicat: 12 apr. 2022, 20:05, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Burleanu, contestat după ce a câștigat al treilea mandat de președinte al FRF:

Tudor Iacov, președintele echipei din Liga a 4-a, Progresul București, nu a fost lăsat să participe la Adunarea Generală organizată pe Național Arena.

Oficialul l-a pus la zid pe Răzvan Burleanu, spunând că i-a fost interzis accesul  pentru a câștiga cu voturi în unanimitate.

Normal că se așteaptă unanimitatea, pentru că așa s-a formulat toată adunarea. Dar problema e mult mai gravă decât pare la prima vedere. Licee cu profil sportiv, care sub nicio formă nu au voie să voteze.

Deci se va duce un grav abuz, cu toți directorii de licee care au venit să voteze, în condițiile în care au hârtie de la Serviciul Jurudic din Ministerul Educației că nu au voie să voteze.

Pentru că un liceu cu profil sportiv, finanțat din bani publici, nu are cum să voteze în Adunarea Generală din cadrul FRF. E un lucru știut. În ceea ce privește un alt motiv de anulare a Adunării Generale este faptul că ei, conducerea Federației, chiar dacă m-au recunoscut ca și membru, fiind recunoscut de Instanță, nu au binevoit să mă convoace„, a spus Tudor Iacov, conform Playsport.

Iacov a subliniat că avea dreptul să participe, dar dat fiind faptul că în trecut a contestat Federația Română de Fotbal, nu a fost convocat.

Și asta bănuiesc că prin prisma faptului că tot timpul le-am contestat banii care au venit de la FIFA și UEFA. În 2020 și 2021 au venit banii de la FIFA și UEFA. Vreo 4.500.000 de euro au venit doar în 2020. Acești bani au fost destinați către cluburile FRF.

După ce informația a devenit publică, la fiecare club s-a dus câte 5.000 de euro. Dar dacă facem un calcul, unde sunt restul de bani? Unde se duc banii?„, a mai spus Iacov.

Preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (37 de ani), a câştigat, marţi, al treilea mandat consecutiv la conducerea FRF. Acesta a fost votat în unanimitate de cei 266 de membri prezenţi dintre cei 278 afiliaţi la Adunarea Generală de alegeri desfăşurată la Arena Naţională din Capitală.