Bursa de Valori București răscumpără un pachet de 6,696 milioane lei, din acțiunile proprii

Publicat: 22 mai 2024, 11:38, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Bursa de Valori București răscumpără un pachet de 6,696 milioane lei, din acțiunile proprii

Bursa de Valori București a anunțat investitorii că începând cu 22 mai 2024, va demara un Program de răscumparare a propriilor acțiuni, pentru un pachet de 6.696.222 lei, în limitele și condițiile aprobate prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, din aprilie acest an.

Prin Hotararea AGEA s-a aprobat răscumpararea unui pachet de maximum 1,1 la sută din capitalul social, în cadrul pieței unde acțiunile sunt listate sau prin desfășurarea de oferte publice de cumpărare, în conformitate cu prevederile legale aplicabile, pentru o perioada de maximum 18 luni de la data publicării Hotărarii adoptate în acest sens, în Monitorul Oficial al României.

,,Un număr de maximum 85.849 acțiuni proprii va fi răscumpărat cu scopul implementării Planului de acordare opțiuni pe acțiuni personalului Grupului BVB. Valoarea agregată a Programului de răscumpărare este de până la 6.696.222 lei”, precizează managementul BVB, într-o informare pentru acționari.

Prețul de achiziție al acțiunilor va fi minimum egal cu prețul de piață al unei acțiuni de la BVB, din momentul efectuării achiziție și maximum egal cu valoarea cea mai mare dintre prețul ultimei tranzacții independente și prețul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achizitionare.

Prețul unei acțiuni BVB era de 64,4000 lei, miercuri, 22 mai.

Societatea nu va putea achiziționa într-o zi de tranzactionare mai mult de 25 la sută din volumul zilnic mediu de acțiuni proprii tranzactionate pe piata reglementată, determinat în conformitate cu prevederile din Regulamentul Delegat (UE) 2016/1052, respectiv volumul zilnic mediu este calculat pe baza volumului zilnic mediu tranzacționat în cursul perioadei de 20 de zile de tranzacționare care precede data la care are loc achiziția.

Derularea Programului de rascumparare se va face prin intermediul Băncii Comerciale Române, care va furniza servicii de intermediere pentru Program.