Cadrele medicale detaşate în centrele de vaccinare nu vor primi bani în plus. Anunțul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunțat că personalul medical detaşat în centrele de vaccinare nu vor primi bani în plus. Aceste persoane vor fi plătite suplimentar doar dacă vor înregistra ore de muncă în plus.

Nu vorbim despre o plată în plus, vorbim despre persoanele care nu sunt detaşate. Dacă ai un salariu şi lucrezi undeva şi eşti detaşat în centrul de vaccinare, atunci nu pune problema unei plăţi în plus. Dacă însă vii de acasă sau eşti în afara timpului de lucru, atunci da, vor fi separat plătite aceste cadre medicale(…)Este uşor ironic că vorbim despre banii pentru centrele de vaccinare. Centrele de vaccinare nu sunt palate, nu sunt clădiri cu totul noi. Sunt nişte scaune, nişte mese, trebuie să fie o temperatură de interior, un pic mai cald decât afară, nu e nimic foarte special. Şi da, trebuie să existe un frigider. Centrele de vaccinare nu sunt aceste investiţii pentru care trebuie să accesăm fonduri europene sau să aştepte cineva o cantitate mare de fonduri de la Guvern. (…) Vom avea standarde de cost tocmai pentru că din estimările iniţiale am văzut că sunt primari sau consilii judeţene care probabil judecând după sume pare ar fi vrut să construiască un stadion pentru 2020, profitând de rambursarea cheltuielilor de la Guvern pentru vaccinare”, a declarat Vlad Voiculescu.

Conform ministrului Sănătății, fondurile pentru centrele de vaccinare vor fi recuperate din fonduri europene.

„Fondurile vor veni de la Ministerul Sănătăţii prin unităţile sanitare care vor organiza centre de vaccinare, respectiv de la autorităţile publice locale pentru centrele din afara unităţilor sanitare şi fondurile vor fi recuperate, sigur, cu măsură de la Ministerul Sănătăţii şi da, avem în vedere folosirea fondurilor europene pentru asta şi da, avem discuţii în fiecare zi despre cum trebuie să procedăm aşa încât ca aceste cheltuieli să fie eligibile pentru rambursarea lor din fonduri europene”, a spus Vlad Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...