Cafenea în inima unui munte din România! Sute de turiști sunt atrași de cafeaua la sare

Cafea în mijlocul unui munte de sare! Românii, dar și mulți străini, vin să servească o cafea mai puțin obișnuită. Chiar dacă licoarea poate are același gust ca peste tot, peisajul în care este servită face însă diferența, deoarece ”cafeneaua” se află la zeci de metri sub pământ.

O experiență relaxantă și binefăcătoare. Așa ar putea fi descrisă o vizită în Salina Ocnele Mari, din Vâlcea. Sute de oameni coboară în fiecare zi în subteran, pentru a descoperi un alt mini-oraș, unul de sare.

Salina reprezintă un magnet pentru turiști, indiferent de anotimp, oferindu-le o oază de relaxare într-un mediu cu temperatură constantă între 13-15 grade Celsius. Oamenii din toată țara aleg să coboare în subteran pentru a beneficia de aerosolii naturali de clorură de sodiu, transformând vizita într-o experiență relaxantă și benefică pentru sănătate, mai ales pentru cei bolnavi de plămâni.

Recent, în mină se servește o cafea specială. Reprezentanții minei au declarat că ideea de a introduce cafeaua la sare a fost inspirată de dorința de a oferi ceva cu totul special turiștilor, relatează Agerpres. Este făcută la ibric, pe sare încinsă.

Salina de la Ocnele Mare are o suprafaţă amenajată pentru vizitare de 40.000 de metri pătraţi şi dispune de patinoar, mini-terenuri de sport, restaurant, expoziţii de artă şi chiar de o biserică, unde se ţin slujbe în fiecare duminică. Așadar, turiștii chiar au ce face în subteran.

Pentru cei care doresc să viziteze Salina Ocnele Mari trebuie să știe că în această perioadă, salina este deschisă zilnic până la ora 16.30, cu excepţia zilelor de luni şi marţi. Accesul se face cu autobuzul, care pleacă la fiecare 30 de minute. Chiar și în extrasezon, când numărul vizitatorilor scade, Salina Ocnele Mari atrage în medie între 500 și 700 de turiști în fiecare zi.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Laura Kövesi: „Nu există țară curată în Europa”. România, pe locul...

Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, spune că în Europa „nu există nicio țară curată”, iar, până la urmă, țările din Estul Europei...

Tatuajele și efectele lor puternice asupra sistemului imunitar

Tatuajele, ca de altfel orice intervenție cu un instrument străin de organism, dau un semnal putenic la nivelul sistemului imunitar. De fapt, ce se întâmplă...