Călători și călătorii. Părerea cercetătorului care a descoperit Ebola

Publicat: 18 aug. 2020, 20:57, de Eliza Popa, în POLITICĂ , ? cititori
Călători și călătorii. Părerea cercetătorului care a descoperit Ebola

Izolarea călătorilor ar fi avut sens înainte ca virusul să circule în comunitățile respective. Acum nu prea mai are sens, potrivit omului de știință Peter Piot, director al London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Peter Piot, cercetătorul britanic care a descoperit virusul Ebola, a declarat că este „complet inutil” să carantinezi turiștii care merg în străinătate pentru o perioadă de 14 zile, potrivit The Independent. În opinia omului de știință, această măsură are mai multe dezavantaje decât beneficii. El este de părere că izolarea călătorilor ar fi avut sens înainte ca virusul să circule în comunitățile respective.

Complet inutile

„Există măsuri complet inutile, cum este izolarea turiștilor care revin în țară. Impactul negativ asupra statelor, asupra economiilor va fi enorm. Sper că această regulă va fi abandonată curând.”, a spus Piot. Multe state europene iau în considerare reimpunerea carantinei de 14 zile. De curând, Marea Britanie a impus izolare pentru 14 zile tuturor cetățenilor care vin din Franța.

Și România plasează în carantină turiști care vin din zona galbenă, care cuprinde țări cu risc, cum ar fi SUA, Israel sau anumite regiuni din Spania.