Călătorii doar în baza unor „certificate de vaccinare anti-Covid”. Propunerea OMS

Organizația Mondială a Sănătății ia în calcul ca pe viitor cetățenii să călătorească în baza unor certificare care să ateste că o persoană a fost vaccinată împotriva noului tip de coronavirus.

În timp ce face această propunere, OMS nu recomandă utilizarea unor așa-zise „pașapoarte de imunitate” care dovedesc că o persoană s-a vindecat de coronavirus

OMS ia în considerare posibile „certificate de vaccinare” pentru călătorii

Analizăm cu multă atenție posibilitatea utilizarea tehnologiei în combaterea crizei COVID-19, inclusiv modul în care putem colabora cu statele membre în vederea obținerii unui certificat electronic de vaccinare”, a spus un expert medical al OMS, citat de Reuters.

Călătorii doar în baza „pașaportului Covid”

Să călătorim cu avionul în toată lumea în baza unui așa-zis „pașaport Covid” este o variantă care este luată în calcul chiarde Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA). IATA a anunțat recent că dezvoltă o aplicație mobilă în baza căreia am putea călători în siguranță. Este un fel de „pașaport Covid” care demonstrează în momentul călătoriei că nu suntem infectați sau că am fost vaccinați anti-coronavirus.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole