„Calea voastră spre UE începe”! – a declarat von der Leyen

Aflată într-o vizită de solidaritate în Ucraina, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, i-a înmânat lui Volodymyr Zelenski, președintele Ucrainei, un chestionar pentru obținerea statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

„Am auzit despre această declarație foarte importantă de la întregul vostru popor și vă dăm un răspuns pozitiv la cererea dumneavoastră. (…). Calea voastră spre Uniunea Europeană începe”, a explicat președintele Comisiei Europene, precizând, totodată, că: „Acesta este un altfel de chestionar. La întrebare trebuie să se răspundă. Acestea sunt recomandări formale. Vă susținem tehnic răspunsurile non-stop, săptămânal, doar vă cunoaștem demult”.

Von der Leyen a mai subliniat că acest lucru, calea spre Uniunea Europeană, adică, nu va dura ani, ca de obicei, ci săptămâni. „Vă vom răspunde într-o săptămână”, așa a reacționat Volodymyr Zelenski.

Adjunctul șefului Oficiului Președintelui, Igor Jovkva, a declarat că procesul tehnic de examinare a cererii Ucrainei de aderare la UE a început, iar în viitorul apropiat UE va trimite Ucrainei chestionarul privind aproape toate domeniile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...