Calendarul Evaluării Naționale 2021 se modifică. Când vor susține elevii claselor a VIII-a examenele

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, marți, că s-a decis modificarea calendarului Evaluării Naționale 2021. Elevii claselor a VIII-a vor susține anul acesta testele după examenul de bacalaureat.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, Evaluarea Națională 2021 se va da în perioada 5-8 iulie, iar admiterea la liceu se va face după aceea.

Suntem nevoiți să decalăm examenul de Evaluare Națională, el se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după data de 8 iulie”, a anunțat ministrul.

Sorin Cîmpeanu spune că s-a ajuns în situația de a amâna Evaluarea Națională ca urmare a prelungirii vacanței de primăvară, în contextul pandemiei. Elevii vor intra în vacanță pe 2 aprilie și se vor întoarce la școală pe 4 mai. Ministrul a spus că preferă această situație decât să se închidă școlile și să se treacă la educația online.

Pentru ca perturbările să fie minime am propus o serie de modificări în structura anului școlar. (…) Propunând o vacanță de primăvară care să înceapă pe data de 2 aprilie până în 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice și ortodoxe. Deci vacanță de primăvară prelungită cu trei săptămâni. În acest fel, perioada lunii aprilie, care e cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilității”, a declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu spune că în urma acestor modificări, nu se va schimba calendarul examenului de Bacalaureat și nici Evaluarea Națională pentru clasele a IV-a și a VI-a.

Vor fi modificate, însă, datele la care se susține Evaluarea Națională pentru clasele a II-a și a VIII-a. În cazul celor mici, testele se vor da în luna mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...