Călin Popescu Tăriceanu, curat ca lacrima! A scăpat de dosarul mitei de 800.000 de dolari. Faptele s-au prescris pur și simplu

Publicat: 12 apr. 2024, 18:23, de Filon Stan, în ACTUALITATE , ? cititori
Călin Popescu Tăriceanu, curat ca lacrima! A scăpat de dosarul mitei de 800.000 de dolari. Faptele s-au prescris pur și simplu
Calin Popescu Tariceanu a scapat de dosarul de luare de mita

Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, a scăpat de dosarul în care era acuzat că a solicitat și primit mită de 800.000 de dolari! DNA a constatat că faptele s-au prescris.

Călin Popescu Tăriceanu, dar și cel acuzat că l-a mituit, au scăpat de dosarul în care pe-atunci premierul României era acuzat că a luat mită 800.000 de dolari. Procurorii DNA au constat pur și simplu că faptele s-au prescris. Cu toate acestea, se pare că procurorii vor să-i ia lui Tăriceanu suma care apare în proces.

Călin Popescu Tăriceanu a scăpat de dosarul în care era acuzat că a luat mită 800.000 de dolari

Procurorul de şedinţă al DNA a admis că dosarul în care fostul premier Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de luare de mită de 800.000 de dolari s-a prescris în noiembrie 2023, așadar a cerut încetarea procesului penal, dar confiscarea presupusei mite, după cum a confirmat pentru G4Media.ro avocatul Dan Apostol, apărătorul fostului premier.

„Din punctul meu de vedere, potrivit practicii că termenul de prescripţie specială curge de la data ultimei pretinderi, dosarul era prescris înainte să fie deschis. Dar chiar şi potrivit practicii că termenul de prescripţie specială curge de la momentul ultimei primiri (în 2008, n.red.), fapta s-a prescris în noiembrie 2023. Şi DNA a fost de acord cu acest lucru şi a cerut încetarea procesului penal”, a declarat avocatul Dan Apostol.

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Tăriceanu a respins acuzațiile DNA şi a cerut să fie achitat, iar acum a scăpat de acuzații, după ce faptele s-au prescris.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu era acuzat că, în 2008, pe când era în funcţie, ar fi primit mită 800.000 de dolari de la Claudiu Florică, reprezentantul firmei Fujitsu Siemens GMBH Austria, astfel încât guvernul pe care îl conducea să prelungească, prin acte adiționale, contractele Microsoft pentru licențele computerelor din școli.

Procurorii DNA spuneau că Tăriceanu ar fi primit banii respectivi, pe care i-ar fi folosit la plata serviciilor de consultanță politică primită în campania electorală din 2008 de la celebrii consultanți israelieni Arthur Finkelstein și Tal Silberstein.