Cameră/Comisiile de specialitate s-au reunit pentru a da raport ordonanţei prin care se măresc indemnizaţiile parlamentarilor

Comisia pentru muncă şi cea pentru buget de la Camera Deputaţilor s-au reunit marţi pentru a da raport pe ordonanţa de urgenţă prin care au fost mărite salariile parlamentarilor şi primarilor.

Liderul grupului parlamentar al PSD, Alfred Simonis, a solicitat ca cele două comisii să se întrunească în şedinţă şi să respingă amendamentul cu privire la creşterea indemnizaţiilor demnitarilor.

„Pentru a elimina suspiciunile apărute în spaţiul public în ultima perioadă, dar şi pentru a îndrepta o eroare majoră, spun eu, făcută de colegii noştri de la Senat, am să vă rog să acceptaţi ca membrii Comisiei pentru muncă să se reunească în paralel cu plenul, începând cu ora 10,30, cu mandat ferm din partea plenului Camerei Deputaţilor de a elimina din legea trecută de la Senat creşterile salariale pentru parlamentari. Repet, cu mandat ferm din partea Camerei Deputaţilor pentru membrii comisiei pentru muncă de a elimina acel articol care face referire la creşterile salariale pentru parlamentari”, a spus Simonis, în plenul Camerei.

Deputatul AUR George Simion a cerut ca ordonanţa să fie respinsă în totalitate.

„Este o mare ruşine ce s-a întâmplat cu acel artificiu introdus de UDMR cu 10 minute înainte. Să le fie ruşine senatorilor care au trecut … prin acel artificiu. Opinia publică din România este absolut şi pe drept cuvânt ultragiată. Apreciez faptul că domnul Simonis a făcut un apel pentru întrunirea Comisiei de muncă în acelaşi timp cu plenul, dar comisiile raportoare pentru această ordonanţă sunt Comisiile de buget şi muncă. Au raport comun. Trebuie să se întrunească ambele comisii şi să respingă în integralitate această ordonanţă. Nu lăsaţi pentru primari, numai pentru că primarii şi viceprimarii nu trebuie scutiţi. E un nou artificiu de data asta, poate ne-am prins şi noi, dacă la Senat nu am fost pe fază”, a menţionat Simion.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat că parlamentarii Uniunii vor vota împotriva creşterilor salariilor demnitarilor.

„Vreau să subliniez că USR este singurul partid care a votat împotriva creşterilor salariilor demnitarilor săptămâna trecută la Senat. Ceea ce am văzut mai devreme a fost un festival al ipocriziei. AUR a votat la Senat pentru creşterea salariilor demnitarilor. La fel şi PSD, PNL şi UDMR”, a afirmat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...