Camera Reprezentanților a votat rezoluția care solicită înlăturarea lui Trump, în ciuda faptului că Pence a anunțat că nu va invoca cel de-al 25-lea amendament

Camera Reprezentanților a votat, marți noaptea, să aprobe o rezoluție prin care solicită demiterea președintelui Donald Trump din funcție prin activarea celui de-al 25-lea amendament.

Votul se dorește a fi mai mult simbolic, în condițiile în care vicepreședintele Mike Pence a transmis în cursul serii, că nu intenționează să invoce al 25-lea amendament pentru a-l înlătura pe președinte.

Înainte de votul privind activarea celui de-al 25-lea amendament, biroul lui Pence a lansat o scrisoare deschisă președintelui Camerei, Nancy Pelosi.

“Cu doar opt zile rămase din mandatul președintelui, dumneavoastră și caucul democratic solicitați ca eu și Cabinetul să invocăm cel de-al 25-lea amendament. Nu cred că o astfel de acțiune este în interesul națiunii noastre sau în concordanță cu Constituția”, a scris Pence, respingând astfel ideea.

Votul din Camera Reprezentanților, vine în contextul în care democrații încearcă grăbirea procedurilor de punere sub acuzarea a președintelui pentru a doua oară ca urmare a violențelor produse săptămâna trecută la Capitoliu.

Democrații din Cameră intenționează să voteze miercuri pentru impeachmentul lui Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole