Căminele de bătrâni vor deveni întreprinderi sociale

După numeroasele scandaluri din azilele de bătrâni, statul schimbă foaia și vrea să transforme căminele de bătrâni, din afaceri cu profit, în întreprinderi sociale. Astfel, administrațiile azilelor de bătrâni vor fi obligate să reinvestească 90% din profit.

Ministerul Muncii vrea să schimbe legea pentru cei care administrează căminele de bătrâni prin intermediul unor societăți comerciale cu scop lucrativ. Modificările legislative au fost puse deja în dezbatere publică, în perioada 8-17 septembrie 2023, și prevăd, între altele, introducerea obligativității pentru administratorii de azile de a reinvesti 90 la sută din profit în dezvoltarea serviciului social.

Măsura îi nemulțumește pe mulți proprietari de cămine de bătrâni care spun că prin această modificare nu va mai putea oferi servicii sociale nicio societate comercială din România care dorește să obțină profit. În aceste condiții, multe cămine s-ar putea închide.

În prezent, sunt 3.788 furnizori de servicii sociale acreditați, din care furnizori publici 1.535, respectiv 2.253 furnizori privați. Dintre furnizorii privați, 1.666 sunt organizații neguvernamentale, 165 aparțin de cultele recunoscute de lege și 422 sunt operatori economici cu scop lucrativ. Toți acești furnizori de servicii sociale acreditați acoperă 26.971 de locuri, dintre care 15.788 de locuri aparțin căminelor deținute de asociații și fundații, 10.107 societăților comerciale și 1.076 de locuri aparțin căminelor publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...