Campania de imunizare din SUA: 100 de milioane de persoane vaccinate

Statele Unite depăşesc vineri, cu mai mult de o lună în avans, obiectivul stabilit de preşedintele Joe Biden de 100 de milioane de doze de vaccin administrate în primele 100 de zile ale mandatului său.

În cea de-a 58-a zi a mandatului meu, vom atinge obiectivul de 100 de milioane de injecţii„, a declarat joi preşedintele democrat, referindu-se la angajamentul său de campanie, după cum notează AFP.

Suntem cu mult înaintea programului nostru, dar mai avem un drum lung de parcurs„, a adăugat el.

Putem fi optimişti, dar nu trebuie să ne relaxăm„, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Ritmul vaccinării în Statele Unite a crescut spectaculos în ultimele săptămâni. În prezent, este de 2,4 milioane de doze în medie pe zi, faţă de aproape un milion când democratul a preluat mandatul la 20 ianuarie.

30% dintre americanii peste 18 ani au primit cel puţin o doză

În acest context, pare realist să se aibă în vedere o dublare a obiectivului iniţial, adică 200 de milioane de vaccinări în primele 100 de zile ale mandatului lui Joe Biden.

Potrivit Centrelor americane pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), aproape 30% dintre americanii peste 18 ani au primit cel puţin o doză. Această cifră creşte la peste 65% pentru americanii de peste 65 de ani.

De la instalarea sa la putere, unii republicani au tratat cu ironie obiectivul lui Joe Biden, considerat prea slab.

Trei vaccinuri sunt acum autorizate în Statele Unite: cel al companiei Johnson & Johnson (o singură doză necesară per persoană) şi cele ale alianţei Pfizer/BioNTech şi Moderna (două doze), potrivit Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...