Campania de vaccinare din România vs. SUA: O porție de mici sau un joint?

Statul american Washington oferă un joint fiecărei persoane care se vaccinează anti-coronavirus. Să facem comparația cu strategia care se aplică în România? În sectorul 2 al Capitalei, mai exact în Piața Obor, cei care vin să se vaccineze primesc în schimb o porție de mici.

Americanii primesc un joint dacă se vaccinează

Autorităţile din Washington oferă un joint persoanelor majore, în vârstă de peste 21 de ani, care se vaccinează în dispensarele de canabis. Conform AFP, aceasta este strategia Washington – ului de a-i recompensa pe cei care se imunizează.

Washington a legalizat utilizarea recreativă a marijuanei în anul 2012

Peste jumătate (54%) dintre adulţii din statul Washington au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva Covid-19. La fel ca în restul SUA, ritmul de vaccinare a încetinit în ultima perioadă, iar autoritățile caută soluții pentru a convinge cetățenii să se vaccineze.

Spre exemplu, state ca Ohio sau California oferă sume de bani, burse universitare şi alte premii persoanelor care acceptă să se vaccineze anti-Covid. În alte state, cei imunizați primesc bilete la competiții sportive, bilete de avion, camionete şi chiar puşti de vânătoare.

Preşedintele Joe Biden a stabilit ca obiectiv vaccinarea a 70% dintre adulţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19 până la 4 iulie, Ziua naţională a Americii. Pragul de 50% din populație vaccinată a fost atins pe 25 mai. Potrivit ultimelor date de la autorităţile sanitare, 63,7% dintre americani s-au vaccinat până în prezent.

În România primești mici dacă te vaccinezi

Campania de vaccinare anti – coronavirus din România a ajuns în faza în care stagnează. Serul a ajuns la acea categorie de populație care este sceptică când vine vorba de eficiența și siguranța vaccinului anti – Covid – 19.

Întrebarea este: oamenii ar trebui motivați prin recompense pentru a se vaccina? Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat recent demararea unei inițiative cel puțin neobișnuite. Toți cei care vin în Piața Obor să se vaccineze vor primi o porție gratis de mici.

Întrebat dacă consideră că oamenii ar trebui răsplătiți pentru a se imuniza, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a spus: „Cred, ca medic, cred că oamenii trebuie să înţeleagă importanţa vaccinării din perspectiva raţionamentului medical şi a protejării sănătăţii, proprii şi a celor din jur. Restul argumentelor, însemnând recompense de orice altă natură, din punctul meu de vedere, astăzi, când vorbim nu consider că sunt suficient de determinante pentru a creşte ritmul campaniei de vaccinare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...