Campania se desfășoară ”în limite normale, fără a se depăși ”linia roșie” , spune Nicolae Ciucă

Publicat: 13 mai 2024, 13:49, de Magda Marincovici, în ALEGERI , ? cititori
Campania se desfășoară ”în limite normale, fără a se depăși ”linia roșie” , spune Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că această campania se desfăşoară „în limite normale”, fără să se depăşească „linia roşie”. Liderul PNL a mai spus că nu se poate vorbi despre atacuri şi disensiuni în interiorul coaliţiei de guvernare.

„Eu cred că aici trebuie să vedem partea aceasta de competiţie, nu le-aş denumi atacuri, nu cred că trebuie să vorbim despre atacuri şi despre disensiuni în interiorul coaliţiei, putem să vedem că se desfăşoară campania în limite normale, fără să se depăşească linia roşie, cum se spune. Este nevoie în continuare să avem o abordare a campaniei electorale prin care să le lăsăm oamenilor să aleagă”, a precizat Nicolae Ciucă. 

”Am fi competitori, adversari nu suntem”

În legătură cu posibilitatea ca ambii președinți de partide, Ciucă și Ciolacu, să candideze la alegerile prezidențiale, liderul PNL a subliniat: ”Am fi competitor, adversari nu suntem”.

Potrivit liderului PNL,  ”important este că nu mai există totuşi, şi se vede, acele jigniri directe. Eu sper să rămânem în aceste limite”.

În privinț existenței unui scandal la guvern, Nicolae Ciucă a negat acest aspect și a spus că avem ”un Guvern functional”. ”Eu nu am mai auzit un scandal. Aduceţi-vă aminte când erau PNL cu USR ce scandaluri erau non-stop la televiziune în timpul şedinţelor de Guvern. După şedinţele de Guvern, în Parlament. Avem un Guvern funcţional, respect pe toată lumea, indiferent dacă sunt colegii mei de la PSD sau de la PNL, care este un cumva detaşat de lupta politică, de aceea nici nu au fost prinşi miniştri pe lista de europarlamentare. Şi Guvernul României funcţionează indiferent că avem cel mai încărcat an electoral. Părerea mea este că asta era cea mai mare miză”.