Campanie de colectare a medicamentelor nefolosite sau expirate, la Iași

La Iași, se derulează a doua campanie de colectare corectă de la populație a medicamentelor expirate sau neutilizate.

La prima ediție de anul trecut au fost colectate peste 1.500 de kilograme de medicamente.

Organizatorii acestei campanii sunt Primăria Iași și Colegiul Farmaciștilor – filiala Iași.

Farmaciștii asigură colectarea corectă. Primăria a amenajat puncte de colectare în zece cartiere, prelucrarea și distrugerea fiind realizate de o firmă specializată.

Potrivit farmaciștilor, mari cantități de medicamente ajung în spații neadecvate, în rețelele de canalizare sau la gunoi, poluând solul și apa.

Preşedintele filialei Iaşi a Colegiului Farmaciştilor, Gabriela Tătărîngă, a declarat: ”Colectarea sau distrugerea necorespunzătoare a produselor medicamentoase prezintă riscuri majore atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru sănătatea oamenilor, printre care contaminarea apei potabile, eliberarea de poluanți toxici în aer, distrugerea bacteriilor necesare pentru tratarea apelor uzate, periclitarea vieţii acvatice şi, nu în ultimul rând, pericolul pentru sănătatea personal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...