Canabisul ar putea oferi o protecție neașteptată contra Covid-19

Publicat: 16 ian. 2022, 07:30, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Canabisul ar putea oferi o protecție neașteptată contra Covid-19

Potrivit cercetătorilor americani de la două universități din Oregon, canabisul conține acizi posibil eficace contra virusului SARS-COV-2, transmite Slate.

În timp ce toată lumea este într-o cursă contra cronometru de vaccinare pentru a ține sub control pandemia și de dezvoltare a noi trantamente preventive contra formelor grave, un nou element de luptă împotriva Covid-19 pare să se alăture.

Potrivit autorilor de la Slate, cercetătorii americani au descoperit recent că doi compuși din cânepă (acidul canabigerolic, cunoscut sub numele CBG-A, și acidul canabidiolic, cunoscut sub numele CBD-A) ar putea avea un efect benefic. Adică de a face în așa fel încât Covid-19 să nu pătrundă în celulele sănătoase.

Cercetătorii de la Oregon State University (OSU) și de la Oregon Health and Science University au publicat studiul lor în Journal of Nature Products în data de 10 ianuarie anul acesta. Au fost analizate mai multe plante cu speranța că unele ar putea acționa asupra faimoasei proteine spike a Covid-19 în așa fel încât să devină inofensivă.

Și dintre plantele analizate, s-a ajuns la cânepă, care conține acizi canabidiolici, ce ar putea să îndeplinească această misiune asupra proteinei spike.

Cei doi acizi  se găsesc în mod natural în cânepă. Evident, asta nu înseamnă că trebuie să consumăm canabis pentru a ne proteja de Covid-19 sau de formele grave ale acestei boli. Este vorba de acizi folosiți într-un medicament. Potrivit cercetătorilor americani, care sunt foarte încrezători în datele obținute în cazul variantelor Alpha și Beta, este foarte probabil ca noul medicament să aibă eficacitatea și asupra variantei Omicron.