Canalul Suez: Cum a fost repus cargobotul Ever Given pe linia de plutire (VIDEO)

Parte a flotei Evergreen, uriașul cargobot Ever Given a fost repus pe linia de plutire după mai multe zile în care a blocat Canalul Suez. Compania de servicii maritime Inchcape a raportat deja că nava a fost eliberată.

Mai sunt necesare operațiuni pentru a permite reluarea circulației prin Canalul Suez, una dintre cele mai aglomerate rute comerciale ale lumii, relatează BBC.

La fața locului au fost mobilizate mai multe remorchere și drage.

Din cauza crizei, mai multe nave au rămas blocate, iar altele au fost redirecționate pe la Capul Bunei Speranţe, cel mai sudic punct al Africii.

Pierderile companiilor maritime au fost însemnate în ultimele zile, iar cotațiile petrolului au crescut în fiecare zi.

Nava Ever Given care a blocat timp de mai multe zile Canalul Suez este asigurată, a anunțat compania Inchcape Shipping Services, într-o postare pe Twitter. Bursele asiatice și prețurile petrolului au reacționat imediat la anunț, relatează Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...