Când se va atinge vârful valului 4. Ce spun specialiștii

Radu Țincu, medic primar ATI Floreasca, a comentat cifrele momentului, peste 1.300 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Referior la cazurile de la ATI, mediul a precizat că „în acest moment discutăm de aceeași severitate a bolii, nu s-a schimbat nimic în severitatea dezvoltată de noile variante ale bolii”.

Potrivit lui Radu Țincu, ceea ce îi îngrijorează pe medici este „creșterea numărului celor diagnosticați pozitivi”.

„Avem aproximativ 1300 de pacienți diagnosticați cu SARS-CoV-2. 24% dintre aceștia vor dezvolta în perioada următoare, în 10-14 zile, forme severe care vor ajunge în ATI. Cel mai probail la începutul lunii septembrie,  jumătatea lunii septembrie va crește numărul pacienților care vor fi internați la ATI, pe remanimare, lucru care va crea din nou presiune pe acest sector.

Din păcate, începerea școlii și revenirea oamenilor din concedii va determina o creștere a infectărilor, având în vedere că varainta Delta este mai conatgioasă (…). Există mai multe predicții făcute de INSP. Una dintre acestea considera că în ATI, în perioada de vârf septembrie-octombrie, vor fi între 400 și 600 pacienți în ATI, dare e posibil dacă numărul de îmbolnăviri va continua să crească, aceaste cifre să fie depășite și să ajungem undeva la 800-1000 de pacienți„, a declarat Țincu, potrivit Realitatea. 

În ceea ce privește deficitul de personal din sănătate, acesta a precizat că singurii medici angajați în sistem sunt cei care au terminat spcializarea anul trecut, subliniind că deficitul este în continuare la asistenți, infirmieri și spcialiști ATI. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...