Când se vor relaxa măsurile de restricție în Capitală. Alin Stoica: Rata de incidență coboară

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că, potrivit datelor centralizate duminică, indicele de infectare la nivelul municipiului Bucureşti este de 3,68 de cazuri la o mie de locuitori, el considerând că este „foarte posibil” că indicele de infectare să scadă sub 3,5 la mie zilele următoare, „poate chiar” luni.

Prefectul precizează totuşi că un indice de infectare de 3,5 la mie este unul mare.

„În momentul în care vom ajunge sub 3,5, atunci programul operatorilor economici va fi până la 21 în toate zilele şi vor putea fi deschise şi sălile de fitness în interior. Rata de incidenţă este de 3,68 astăzi, deci coboară, uşor-uşor, spre 3,5. Deocamdată, măsurile de siguranţă sanitară sunt aceleaşi pe care le-am aplicat şi până acum”, a anunţat duminică prefectul municipiului Bucureşti, Alin Stoica.

Potrivit acestuia, autorităţile se vor întruni „imediat” ce se va constata scăderea ratei de infectare sub 3,5 pentru a relaxa măsurile restrictive

Alin Stoica: Nu trebuie să se relaxăm

„Pentru că, de fapt, ce e peste 3 este o rată mare, care pune presiune pe sistemul sanitar. Nu trebuie să ne relaxăm şi să considerăm că deja lucrurile sunt roz, pentru că nu sunt. Vedem că deşi rata de incidenţă scade, avem foarte mulţi oameni internaţi în stare gravă şi foarte gravă în ATI, sunt foarte mulţi intubaţi”, a adăugat prefectul

Pe 10 aprilie, CMBSU a prelungit măsurile potrivit cărora nu se poate ieși din locuinţe între orele 22.00 – 5.00 în zilele de luni până joi şi între orele 20.00 – 5.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, dacă incidenţa cumulată se menține la maxim 7,5 la mia de locuitori.

De asemenea, programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura între orele 5.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În zilele de luni – joi, programul este 5.00 – 21.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...