Când vor fi implementate pașapoartele verzi de vaccinare? Estimări făcute de un oficial al UE

Comisia Europeană ar urma să prezinte forma „pașapoartelor verzi” de vaccinare în data de 17 martie. Un oficial al Uniunii Europene a anunțat că aceste certificate ar putea intra în circulație înainte de sezonul estival.

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a anunțat că autoritățile europene iau în calcul să aprobe cât mai curând „pașapoartele Covid-19” în baza cărora am putea călători fără restricții în UE.

Documentul ar urma să conțină informații personale despre pasageri care „vor indica faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, sau că s-a vindecat sau că a primit un rezultat negativ la test”, a precizat Thierry Breton, conform Agerpres.

„Va fi sub format electronic, sau pe hârtie, pentru a respecta dorinţa celor care nu „doresc să îşi pună acest lucru pe smartphone-ul lor, acesta este dreptul lor”, a afirmat comisarul european.

Certificatul va conține un cod QR și va fi redactat în limba fiecărei ţări şi tradus în engleză. Mai mult, acesta va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene.

„Lucrăm pentru ca acest lucru să fie gata înainte de luna iunie”, a estimat Thierry Breton.

Comisia Europeană ar urma să anunțe săptămâna viitoare propunerea finală privind certificatele verzi digitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...