Capitala, în pragul unei crize: bugetul nu a fost adoptat

Consilierii generali ai Capitalei au decis să nu adopte bugetul aferent anului 2021 în ședința care a avut loc miercuri. Decizia a fost prefațată de ample tensiuni și declarații în contradictoriu între reprezentanții USR – PLUS și primarul Nicușor Dan.

În cazul bugetului, doar 17 consilieri au fost „pentru”, 22 „împotrivă” iar 14 s-au abținut.

Consilierii USR – PLUS au declarat și în timpul ședinței Consiliului General al Municipiului București că nu vor vota un buget „nerealist și ilegal”, primarul Nicușor Dan se arată uimit de reacția lor și spune că nu înțelege de ce vine abia acum în condițiile în care totul este în dezbatere publică de mai bine de o lună.

„Dacă bugetul va fi așezat pe niște fundamente reale și legale, USR – PLUS îl va vota. Doar dacă aceste standarde vor fi îndeplinite”, a declarat în ședința CGMB de miercuri dimineață Cosmin Smighelschi, consilier general din partea USR – PLUS.

În replică, edilul a arătat că, de la începutul acestui mandat, s-au făcut „eforturi uriașe, uriașe” să fie menținute pe linia de plutire Primăria și instituțiile din subordine. Odată cu votarea bugetului s-ar putea trece la faza următoare, a investițiilor.

„Sunt uluit. Noi am avut un buget. Primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate. Grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele încă de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa. Deci în opinia mea toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc și au fost extrem de civilizate și de constructive și s-au adus îmbunătățiri. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget o putem face, dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care-l așteaptă să putem începe investițiile”, spune Nicușor Dan.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole