Captură impresionantă de tutun în Olt

Publicat: 15 sept. 2020, 11:14, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Captură impresionantă de tutun în Olt

Polițiștii din Olt au făcut o captură impresionantă de peste o tonă de foi de tutun. În cauză au loc 19 percheziții domiciliare la persoane bănuite că procesau și vindeau în online tutun.

Din informațiile polițiștilor, se pare că tutunul era cumpărat și prelucrat acasă de persoanele cercetate, ulterior fiind vândut pe diverse platforme online și livrat prin firme de curierat.

În total au avut loc 19 percheziţii la domiciliile unor persoane fizice din judeţul Olt.

“În fapt, mai multe persoane fizice din comuna Rotunda, judeţul Olt, sunt bănuite că ar fi cultivat şi achiziţionat tutun foi, pe care l-ar fi procesat la domiciliu, în afara cadrului legal. Ulterior, tutunul procesat ar fi fost oferit spre comercializare pe diverse platforme de vânzări online, fiind livrat prin intermediul unor firme de curierat. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat 226 de kilograme tutun mărunţit, 1.031,1 kilograme de tutun foi şi două aparate de mărunţit, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei. Cele peste 1.000 de kilograme de tutun foi au fost indisponibilizate”, se arată în comunicatul IPJ Olt.

În urma perchezițiilor, 17 persoane au fost duse la sediul poliției pentru a fi audiate.

Cercetările se desfășoară sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă „.

De asemenea, cei în cauză sunt cercetați pentru „deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de trei grame, 200 ţigări de foi mai mari de trei grame, peste un kilogram de tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”.