FOTO Caracatița roșie se întinde! PSD acaparează o nouă funcție de stat

Publicat: 06 ian. 2022, 09:52, de Narcis Popescu, în POLITICĂ , ? cititori
FOTO Caracatița roșie se întinde! PSD acaparează o nouă funcție de stat

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului are un nou șef. Premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Gheorge Florin Cârciu în funcția de secretar de stat, susținut de PSD. Decizia de numire a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Facem precizarea că șefia acestui departament a fost dețintuă de USR (Oana Ursache) iar anterior de PNL (Ovidiu Burduja).

Originar din Bixad, unde a și candidat la alegerile locale pentru funcția de primar, Cârciu (49 de ani) are afaceri în Franța, unde petrece o bună parte din timp, scrie presa locală. La alegerile locale din 2020, Gheorghe Cârciu a candidat ca independent la postul de primar al comunei Bixad, susținut de PSD. A pierdut însă în fața liberalului Ioan Tătar.

Înainte de PSD, Gheorghe Cârciu a fost membru în Partidul Ecologist Român. A candidat în 2014 la alegerile europarlamentare, fiind adus în partid de jurnalistul Radu Moraru (Nașul).

Potrivit declarației de avere depuse în 2014 la Biroul Electoral Central, Gheorge Cârciu raporta că este acționar la două companii înregistrate în Franța, la Lion SARL cu 88% și la SCI Lia cu 50%. De la prima companie ar fi încasat 48.000 de Euro în anul fiscal precedent în calitate de administrator și dividende în valoare de 39.000 de Euro.