Carantină de noapte în municipiul Sibiu, după ce rata de infectare a ajuns la 8,25 la mie

Municipiul Sibiu intră, de vineri, de la ora 20.00, în carantină de noapte, după ce rata de infectare a ajuns la 8,25 la mie, transmit reprezentanții Prefecturii. De luni vor intra în vigoare noi restricții specifice pragului de incidență.

„Având în vedere situația epidemiologică înregistrată la nivelul municipiului Sibiu și a localității Bazna reamintim cetățenilor faptul că începând de astăzi, vineri, 08.10.2021 se aplică măsurile specifice pragului de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 6 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, urmând ca de luni, 11.10.2021 să intre în vigoare noi restricții specifice pragului de incidență înregistrat astăzi”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Sibiu, vineri seara.

Prefectura Sibiu anunţă, de asemenea, că de luni se vor impune noi restricţii, după ce incidenţa a ajuns vineri la 8,25 la mie.

Ce restricții intră în vigoare:

  • se instituie carantina de noapte și astfel șe interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00-5,00
  • se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00-22,00.
  • masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice deschise

Persoanele care sunt vaccinate cu schemă completă și cele trecute prin boală, care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la confirmarea cu COVID-19, sunt exceptate de la măsura carantinei de noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...