Carantină impusă de mâine în opt noi localități din județul Argeș

Încă opt localități din județul Argeș vor intra în carantină, după ce incidența de infectare cu COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori. Mai exact, orașul Costești și comunele Priboieni, Albota, Corbeni, Băiculești, Poienarii de Argeș, Domnești și Mozăceni vor avea restricții mai dure.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunțat, luni, că în spitalele din județul Argeș nu mai sunt locuri pentru pacienții infectați cu coronavirus.

„Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare doar pentru persoanele cazate în aceste unităţi. Este interzisă activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Sunt interzise activităţile în cadrul cinematografelor şi instituţiilor de spectacole şi/sau concerte”, se precizează în comunicatul Prefecturii Argeș.

Restricţiile se vor aplica începând cu data de 17 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile.

Restricţii similare au fost impuse, pe 13 noiembrie, în municipiile Piteşti, Curtea de Argeş şi Câmpulung Muscel, oraşele Mioveni, Ştefăneşti şi Topoloveni şi comunele Mărăcineni, Mioarele, Bascov, Dârmăneşti, Albeştii de Muscel, Leordeni, Lereşti, Poiana Lacului şi Aninoasa, în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 era mai mare de 3 la o mie de locuitori.

Judeţul Argeş înregistrează, luni, o incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în ultimele 14 zile de 3,68.

În Argeş s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 197 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi patru decese. De la începutul pandemiei, 10.041 de argeşeni au fost confirmaţi cu COVID-19 şi 305 au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...