,,Cârciuma” Circus Pub din București, premiul unu la Burger Fest 2024, pentru chifla cu Cig Kofte

Publicat: 25 mai 2024, 07:45, de George Andrei, în LIFESTYLE , ? cititori
,,Cârciuma” Circus Pub din București, premiul unu la Burger Fest 2024, pentru chifla cu Cig Kofte

,,Chefii” de la cârciuma Circus Pub, din București, aflată la parterul unui bloc din zona Circului de Stat, care împut, zilnic, apartamentele locatarilor cu fumul de la burgerii lor, s-au clasat pe locul unu, la Burger Fest, competiție culinară, desfășurată weekendul trecut, în Pădurea Snagov.

Cunoscătorii zic că Circus Pub este Mecca-ul iubitorilor de burgeri din România, și nu doar din București. Scepticii s-au întrebat de ce a câșigat premiul unu, și în 2024, tot Circus Pub. La Burger Fest a venit cu burgerul „Nopți în Istanbul” în care au jonglat cu ingrediente și condimente specifice.

De fapt, tot meniul cârciumei este preparat după rețete turcești, cu al căror miros ciudat, și greu de suportat, chinuie locatarii, din blocul la parterul căruia a primit aprobare să funcționeze, Circus Pub, fără să respecte cele mai elementare reguli de conviețuire și de mediu, de la primarul USR-ist al Sectorului 2, Mihaiu.

Burgerul a fost compus dintr-o chiflă artizanală cu fulgi de sare aromatizați, Cig Kofte din bulgur, carne de vită cu pătrunjel și condimente orientale, Ezme salad din roșii de grădină, ceapă roșie nouă, pătrunjel și mentă, cremă de labneh și vânătă pe grătar, plus semințe de rodie.

 

Burgerul va putea fi cumpărat din cârciuma Circus Pub, în producție limitată, din 27, până în 31 mai, au anunțat organizatorii Fest Burger, pe pagina lor de Face Book.

Locul doi a revenit restaurantului MEAT Inc, din Cluj Napoca. MEAT Inc a câștigat cu un burger cu foie gras și trufe, plus un chips de parmezan. Proporțiile au fost foarte bine alese, toate aromele fiind foarte bine echilibrate. E greu să faci asta când vorbești de trufe, spre exemplu, a apreciat juriul.

Pe locul al treilea sau clasat bucătarii de la Smashed Buregers, din București. Burgerul Burduf a fost preparat cu ingrediente care aminteau de cămara bunicilor. Brânza de burduf și dulceața de ardei iute.

Burger Fest s-a desfășrat weekendul trecut, și a reunit artizani din toată România și din străinătate.Curiozitatea festivalului de gătit a fost burgerul de crcodil, preparat de un bucătar venit, tocmai din Brazilia. Chef PAIZAO a propus publicului ciudățenia culinară pentru români – burgerul din carne de crocodil, preparat în stil local, ca pe malurile Amazonului.

Și Serbia, aflată între cele 10 țări participante, a fost reprezentată de Chef Goran Milivojevic. Juriul la categoria Profesioniști a avut o misiune dificilă și a fost compus din chef Radu Dumitrescu (jurat Masterchef și proprietar Voila), chef Mihai Toader (master of disaster la Soro Lume), Prăjiturela (food blogger și gazdă TV), Cristi Dandeș de la Food of Bucharest (chef și fotograf multifuncțional.

Au fost pregătiți burgeri cu kimchi, burgeri din carne de cerb, dar și burgeri de pește (din babușcă, plătică, caras, și crocodil).Au fost două runde de jurizări. Prima în sistem Mystery Shopper (comercianții n-au știut că burgerii achiziționați de la ei ajung pe masa juriului).

A doua rundă a fost cu public și juriu pe scenă. Concurenții au pregătit cea mai bună versiune a burgerului lor de concurs. Fiecare burger a primit o notă de la 1 la 10 pentru: Aspect / Gust / Tehnică.

Au fost organizate peste 50 de standuri de barbeque în 8 zone cu tematici diferite, întinse pe 10 hectare. Vor fi gătite proximativ 100 de tone de produse de grătar, utilizând cele mai apreciate tehnici de barbeque, grilling și smoking în stil american, brazilian, argentinian, turcesc, korean și balcanic.

Între ,,expozanți” puteau fi remarcați ROMFERM cu produse din carne de vită maturată 30 de zile în sistem Dry-Aged. ROMFERM are cea mai mare capacitate de maturare din România. Lunar maturează peste 25 de tone de carne.

Serbia, aflată între cele 10 țări participante, va fi reprezentată de Chef Goran Milivojevic. Organizatorii au inclus și Blade Masters Competition, primul concurs de cuțite artizanale din 8 blade artisans, care s-au întrecut în tehnici de mânuit cuțitele făcute de ei înșiși, în probe de finețe și anduranță.