Care este cea mai căutată meserie și cât de bine se plătește

Una dintre cele mai râvnite meserii se plătește cu aproape 2.000 de euro pe lună. Domeniul este în deficit de specialiști.

Ziarul Financiar atrăgea atenția asupra pieței locale de IT, care se confruntă în continuare cu un deficit de aproximativ 600.000 de specialiști.

Fiind nevoie atât de mare de angajați, firmele ajung să angajeze și persoane fără experiență, care să fie ulterior specializate la locul de muncă. Aceasta este o practică des întâlnită.

În prezent, companiile IT se luptă cu inflaţia, costurile de personal şi taxele. Datele de la INSSE (Institutul Naţional de Statistică) arată că salariul mediu net în IT a fost de aproximativ 9.500 de lei la finalul anului 2022, o valoare destul de mare dacă o comparăm cu restul salariilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...