Un paznic din Galați încasa salariu de director. Ce sume încasa bărbatul, deși nu mergea la serviciu

Publicat: 23 mart. 2023, 08:37, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Un paznic din Galați încasa salariu de director. Ce sume încasa bărbatul, deși nu mergea la serviciu
bani, salarii,alocații

Un paznic din Galați încasa lunar un salariu de director. Acest lucru a fost posibil datorită soției sale, care lucra ca și contabilă. Femeia i-a făcut salariul soțului, „din pix”, la fel de mare ca cel al unui director. Mai mult, acesta și-a pus geamuri termopan la casă din banii școlii.

În ciuda sumelor mari de bani încasate, bărbatul nici nu trecea pe la serviciu. Bărbatul a încasat timp de șase ani sume uriașe de bani, iar soția acestuia și-a pus uși termopan la casă, plătind totul cu banii școlii.

Însă, nu a durat mult, iar autoritățile a intrat pe fir. Cei doi soți, Georgiana Felicia și Ion Avram au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

În primă instanță, Tribunalul din Galați i-a condamnat la închisoare cu suspendare. Ulterior, autoritățile au pus sechestru pe averea celor doi soți pentru recuperarea unui prejudiciu uriaș, stabilit de anchetatori la suma de 357.268,91 lei.

Veniturile paznicului ajungeau și la 8.156 lei, cu 7.700 lei mai mult decât suma înscrisă în statul de salarii.

Anchetatorii au mai descoperit că i-a plătit cinci uși de termopan pe care le-a montat la locuința personală cu banii din bugetul școlii, în valoare de 3.500 lei.

Ion-Avram Florin-Adrian a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, soția acestuia primind o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Totodată, femeia va munci în folosul comunității timp de 120 de zile fie la primăria din Galați, fie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva”.