Acestea au fost stabilite în urma discuțiilor cu reprezentanții asociațiilor de crescători, susține vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu.
„Este foarte important să se poată realiza în așa-zisa modernizare a stânelor elementele tradiționale: lemn, piatră etc. O altă întrebare a fost legată de sursa de apă. Este cunoscut faptul că o stână, de obicei, se poziționează foarte aproape de un izvor sau o altă sursă de apă. În acest sens, o facilitate minimă pentru a asigura o apă curentă în incinta obiectivului respectiv, fără a fi nevoie de o racordare la o rețea națională de apă, respectiv captarea unui izvor sau dotarea cu un recipient sau rezervor de anumite dimensiuni și aprovizionarea periodică și ritmică”, a declarat Ioan Oleleu, la AgroTv.
El a făcut referire și la regulile de igienă pe care trebuie să le respecte cei care produc brânză și care sunt foarte importante: igiena personală, igiena echipamentelor, igiena ustensilelor folosite.
”Nu ne-am dori sub nicio formă ca aceste stâne să îmbrace forma unor containere, nu este cazul să mergem în această direcție”, a mai precizat vicepreședintele ANSVSA.